Kine & Reva

Onze diensten
Jaar ervaring
0 ++

Waarom voor ons kiezen?

Ons motto is: “uw gezondheid is onze passie”. Daarom bestaat onze visie eruit in het individueel benaderen van elke patiënt.

Elke lichaam is anders en moet specifiek behandeld worden om het weer in vorm te krijgen. Zo is onze naam CORPUS FIT ontstaan.

Oefentherapie staat bij ons op de voorgrond, omdat we van mening zijn dat het lichaam zelf terug moet kunnen doen waarvoor het dient. Door het verbeteren van de houding en bewegingen worden klachten voorkomen of genezen. De oefentherapie wordt bij ons gecombineerd met onderstaande specialisaties die wij beheren om uw lichaam weer fit te krijgen.

Waar heeft u aandacht nodig?

Manuele Therapie
Geeft uw lichaam een betere houding en functioneert efficiënter.

Manuele Therapie

Door het gebruik van mobilisaties, manipulaties en manuele tractie krijgen de gewrichten meer bewegingsvrijheid, waardoor het lichaam een betere houding aanneemt en efficiënter functioneert.

Sportrevalidatie
Via de correcte oefentherapie en spierbehandeling brengen wij u terug op niveau.

Sportrevalidatie

Na een sportblessure is het belangrijk om u terug naar uw oorspronkelijke niveau te brengen of zelfs sterker. Via de correcte oefentherapie en spierbehandeling kunnen wij dit realiseren.

Taping
Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van sporttape en medical taping.

Taping

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het aanleggen van gewone, sport of medical tape om de spieren en gewrichten te ondersteunen en om spierblokkades tegen te gaan of te verlichten.

Zwangerschap gerelateerd
Wij begeleiden de patiënt zowel voor als na de bevalling bij zwangerschapsgerelateerde klachten.

Zwangerschap gerelateerd

Wij begeleiden de patiënt zowel voor als na de bevalling bij zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals rugklachten, verslapping van de bekkenbodemspieren en bekkeninstabiliteit, maar ook ademhaling en relaxatie kunnen aan bod komen.

Tijdens de prenatale kinesitherapie wordt er een waaier aan informatie, tips en advies aangereikt om de zwangerschap geïnformeerd en comfortabel te beleven. Indien er zwangerschapsklachten, zoals bekkenpijn, aanwezig zijn, worden klachten in hun geheel aangepakt. Verder komen ademhaling, houding en oefeningen op maat van de zwangere vrouw aan bod.  Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat prenatale bekkenbodemtherapie zorgt voor een daling in het risico op incontinentie zowel pre – als postnataal. Ook zal een zwangere vrouw die bewust is van haar bekkenbodem vlotter bevallen: minder kans op een perineum trauma en een kortere persfase!

Postnataal zijn de mama’s vanaf 6 weken na de bevalling welkom in de praktijk om individueel begeleid te worden in het ontzwangeringsproces. De nodige aandachtspunten postnataal worden duidelijk besproken en de bekkenbodem wordt onderzocht en terug opgetraind. Daarna krijgen de buik- en rugspieren de nodige aandacht. Verder bouwen we de conditie van de nieuwe mama terug op en ondersteunen we de gewenste sporthervatting.

P.S. Bewegen tijdens de zwangerschap? JA!
De bewegingsrichtlijnen van de WHO raden 150 min fysieke activiteit per week aan indien er geen complicaties zijn. Dit heeft tal van voordelen voor de mama en de baby. Zoekt u nog een sport op maat? Onze kinesiste Nanou verzorgt het zwangerschapszwemmen in het zwembad van Kapellen. Meer info vindt u op: https://www.kapellen.be/zwangerschapszwemmen

Kine bij chronische aandoeningen
We proberen mensen met chronische klachten (zoals CVA, Parkinson, MS, reuma…) zo functioneel mogelijk te maken.

Kine bij chronische aandoeningen

We proberen mensen met chronische klachten (zoals CVA, Parkinson, MS, reuma…) zo functioneel mogelijk te maken door de problematiek zo grondig mogelijk aan te pakken.

Reva na orthopedische ingrepen
Na een operatieve ingreep begeleiden wij u via manuele- en oefentherapie naar een gezond lichaam.

Reva na orthopedische ingrepen

Na een operatieve ingreep begeleiden wij u via manuele- en oefentherapie naar een gezond lichaam waarbij botten, gewrichten en spieren weer volledig in balans staan.

Duizeligheid
Last van duizeligheid veroorzaakt door ‘kristallen’ in het evenwichtsorgaan of afkomstig uit de nek?

Duizeligheid

Indien duizeligheid veroorzaakt wordt door ‘kristallen’ in het evenwichtsorgaan, kunnen wij de patiënt snel en efficiënt behandelen. Ook bij duizeligheid afkomstig vanuit de nek kunnen wij therapie en advies aanbieden.

Rugklachten
Bij rugklachten stellen we een individueel oefenprogramma op, waarbij we u ook het nodige advies geven.

Rugklachten / Core Stability

Bij rugklachten stellen we een individueel oefenprogramma op, waarbij we u ook het nodige advies geven. Wij maken gebruik van core stability training, waarbij diepe rugspieren, buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren getraind worden om zo uw rug te ondersteunen.

Cardiale Revalidatie
Patiënten met een hartaandoening volgen bij ons een fysiek trainingsprogramma ten voordele van het hart.

Cardiale Reva

Patiënten met een hartaandoening volgen bij ons een fysiek trainingsprogramma om de inspanningscapaciteit van het hart te verhogen en dus de frequentie te doen dalen. Hartslag, bloeddruk en gewicht worden hierbij gemonitord.

Oncologische revalidatie

Behandeling voor patiënten die fysiek verzwakt zijn na chemo- en/of radiotherapie.

Oncologische revalidatie

Patiënten die fysiek verzwakt zijn na chemo- en/of radiotherapie kunnen bij ons terecht voor een fysiek trainingsprogramma.

Psychomotoriek bij kinderen
Bij deze behandelingen worden de basisvaardigheden van de motoriek van uw kind aangescherpt.

Psychomotoriek bij kinderen

Bij psychomotorische behandelingen worden de basisvaardigheden van de motoriek van uw kind aangescherpt. Het gaat hierbij over grove en fijne motoriek, schrijfmotoriek, concentratieproblemen, etc.

Longrevalidatie en ademhalingskinesitherapie
Via een fysiek trainingsprogramma brengen wij de conditie van de patiënt op een zo hoog mogelijk niveau.

Longrevalidatie en ademhalingskinesitherapie

Via een fysiek trainingsprogramma brengen wij de conditie van de patiënt op een zo hoog mogelijk niveau. Hierbij maken wij ook gebruik van een saturatiemeter om het zuurstofgehalte te meten. Ook kan u bij ons terecht voor drainagetechnieken en om de ademhaling weer onder de knie te krijgen.

Bekkenbodemtherapie

Klachten van de bekkenbodemregio kunnen ontstaan wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment functioneren.

Bekkenbodemtherapie

Klachten van de bekkenbodemregio kunnen ontstaan wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment functioneren. Deze klachten zijn erg belemmerend voor de dagdagelijkse activiteiten en dienen zo goed mogelijk begeleid te worden.
Bij bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie leren we de bekkenbodemspieren bewust te voelen en te gebruiken. Daarnaast geven we tips en advies op maat mee waardoor de klachten integraal worden aangepakt.

Voor welke klachten?
- Ongewild verlies van urine en / of stoelgang
- Plotse, hevige en veelvuldige aandrang om te plassen
- Obstipatie: moeilijkheden om stoelgang te maken
- Seksuele problematiek: pijn bij betrekking, vroegtijdige ejaculatie en erectiestoornis

Dermotonie
Hier behandelen we de huid zodat spierspanningen, rimpels, littekens, slappe huid en brandwonden aangepakt worden.

Dermotonie

Wij behandelen de huid, zodat spierverklevingen, spierspanningen, rimpels, littekens, slappe huid, cellulitis  en brandwonden aangepakt worden.

Tarieven?

 

Dry Needling
Met behulp van fijne, steriele naaldjes werken we in op de triggerpunten in pijnlijke spieren.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij men met behulp van fijne, steriele naaldjes inwerkt op triggerpunten in pijnlijke spieren. Deze triggerpunten zijn locaties in de spier die moeilijk kunnen ontspannen en op deze manier voor verscheidene klachten kunnen zorgen. Door met de naaldjes deze punten aan te prikken zullen deze punten ontspannen en kan de klacht verminderen.

Kaakklachten

Wij behandelen mensen die klachten hebben zoals pijn en dysfuncties rond het kaakgewricht door middel van verschillende technieken en oefentherapie.

Kaakklachten

Kaakklachten of temporomandibulaire revalidatie.

Temporomandibulaire dysfuncties of TMD zijn stoornissen of klachten aan het kaakgewricht. De klachten kunnen van zeer diverse aard zijn en het is dan ook belangrijk de juiste oorzaak te vinden. Zo kunnen de pijnklachten afkomstig zijn van verschillende structuren, denk maar aan het gewricht zelf en de spieren rondom het gewricht.

De behandeling wordt dan natuurlijk ook aangepast aan de oorzaak. Behandeling kan bestaan uit manuele technieken en oefentherapie of een combinatie van beide. Thuisoefeningen en belangrijke tips worden zeker niet vergeten in het hele traject. Onder de juiste begeleiding gaan we pijn verminderen en het kaakgewricht beter doen functioneren.

Ook hoofd-, en nekpijn kunnen te verklaren zijn of te maken hebben met problemen in het kaakgewricht, waardoor deze lichaamsdelen al dan niet mee betrokken worden tijdens de behandelsessie’s.

Lymfedrainage

Via manuele drainage en de lymfepomp verminderen we het volume vocht of oedeem in de ledematen. 

 

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een techniek die gebruikt wordt als er een opstapeling van vocht, of lymfoedeem, zich ergens in het lichaam bevindt. Deze vochtophoping komt meestal voor in de armen, borsten of benen en kan optreden als gevolg van een operatie (bv masectomie) of kan zonder duidelijke oorzaak ontstaan. Met behulp van zachte, masserende technieken proberen we het lymfestelsel te stimuleren en zo het vocht in de ledematen te verminderen. Aanvullend kunnen we ook nog gebruik maken van een lymfepomp die het lymfesysteem ondersteund.

Dry Needling
Met behulp van fijne, steriele naaldjes werken we in op de triggerpunten in pijnlijke spieren.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij men met behulp van fijne, steriele naaldjes inwerkt op triggerpunten in pijnlijke spieren. Deze triggerpunten zijn locaties in de spier die moeilijk kunnen ontspannen en op deze manier voor verscheidene klachten kunnen zorgen. Door met de naaldjes deze punten aan te prikken zullen deze punten ontspannen en kan de klacht verminderen.

Manuele Therapie

Geeft uw lichaam een betere houding en functioneert efficiënter.

Manuele Therapie

Door het gebruik van mobilisaties, manipulaties en manuele tractie krijgen de gewrichten meer bewegingsvrijheid, waardoor het lichaam een betere houding aanneemt en efficiënter functioneert.

Sportrevalidatie

Via de correcte oefentherapie en spierbehandeling brengen wij u terug op niveau.

Sportrevalidatie

Na een sportblessure is het belangrijk om u terug naar uw oorspronkelijke niveau te brengen of zelfs sterker. Via de correcte oefentherapie en spierbehandeling kunnen wij dit realiseren.

Taping

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van gewone- of sporttape.

Taping

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het aanleggen van gewone- of sporttape om de spieren en gewrichten te ondersteunen en om spierblokkades tegen te gaan of te verlichten.

Duizeligheid
Last van duizeligheid veroorzaakt door ‘kristallen’ in het evenwichtsorgaan of afkomstig uit de nek?

Duizeligheid

Indien duizeligheid veroorzaakt wordt door ‘kristallen’ in het evenwichtsorgaan, kunnen wij de patiënt snel en efficiënt behandelen. Ook bij duizeligheid afkomstig vanuit de nek kunnen wij therapie en advies aanbieden.

Zwangerschap gerelateerd
Wij begeleiden de patiënt zowel voor als na de bevalling bij zwangerschapsgerelateerde klachten.

Zwangerschap Gerelateerd

Wij begeleiden de patiënt zowel voor als na de bevalling bij zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals rugklachten, verslapping van de bekkenbodemspieren en bekkeninstabiliteit, maar ook ademhaling en relaxatie kunnen aan bod komen.

Tijdens de prenatale kinesitherapie wordt er een waaier aan informatie, tips en advies aangereikt om de zwangerschap geïnformeerd en comfortabel te beleven. Indien er zwangerschapsklachten, zoals bekkenpijn, aanwezig zijn, worden klachten in hun geheel aangepakt. Verder komen ademhaling, houding en oefeningen op maat van de zwangere vrouw aan bod.  Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat prenatale bekkenbodemtherapie zorgt voor een daling in het risico op incontinentie zowel pre – als postnataal. Ook zal een zwangere vrouw die bewust is van haar bekkenbodem vlotter bevallen: minder kans op een perineum trauma en een kortere persfase!

Postnataal zijn de mama’s vanaf 6 weken na de bevalling welkom in de praktijk om individueel begeleid te worden in het ontzwangeringsproces. De nodige aandachtspunten postnataal worden duidelijk besproken en de bekkenbodem wordt onderzocht en terug opgetraind. Daarna krijgen de buik- en rugspieren de nodige aandacht. Verder bouwen we de conditie van de nieuwe mama terug op en ondersteunen we de gewenste sporthervatting.

Cardiale Revalidatie
Patiënten met een hartaandoening volgen bij ons een fysiek trainingsprogramma ten voordele van het hart.

Cardiale Reva

Patiënten met een hartaandoening volgen bij ons een fysiek trainingsprogramma om de inspanningscapaciteit van het hart te verhogen en dus de frequentie te doen dalen. Hartslag, bloeddruk en gewicht worden hierbij gemonitord.

Longrevalidatie en ademhalingskinesitherapie

Via een fysiek trainingsprogramma brengen wij de conditie van de patiënt op een zo hoog mogelijk niveau.

Longrevalidatie en ademhalingskinesitherapie

Via een fysiek trainingsprogramma brengen wij de conditie van de patiënt op een zo hoog mogelijk niveau. Hierbij maken wij ook gebruik van een saturatiemeter om het zuurstofgehalte te meten. Ook kan u bij ons terecht voor drainagetechnieken en om de ademhaling weer onder de knie te krijgen.

Kine bij chronische aandoeningen​

We proberen mensen met chronische klachten (zoals CVA, Parkinson, MS, reuma…) zo functioneel mogelijk te maken.

Kine bij chronische aandoeningen

We proberen mensen met chronische klachten (zoals CVA, Parkinson, MS, reuma…) zo functioneel mogelijk te maken door de problematiek zo grondig mogelijk aan te pakken.

Lymfedrainage​ ad modum Vodder

Via manuele drainage en de lymfepomp verminderen we het volume vocht of oedeem in de ledematen.

Lymfedrainage

Via manuele drainage en de lymfepomp verminderen we het volume vocht of oedeem in de ledematen.

Dermotonie​

Hier behandelen we de huid zodat spierspanningen, rimpels, littekens, slappe huid, etc. aangepakt worden.

Dermotonie

Wij behandelen de huid, zodat spierverklevingen, spierspanningen, rimpels, littekens, slappe huid en cellulitis aangepakt worden.

Oncologische revalidatie

Behandeling voor patiënten die fysiek verzwakt zijn na chemo- en/of radiotherapie.

Oncologische revalidatie

Patiënten die fysiek verzwakt zijn na chemo- en/of radiotherapie kunnen bij ons terecht voor een fysiek trainingsprogramma.

Psychomotoriek bij kinderen ​
Bij deze behandelingen worden de basisvaardigheden van de motoriek van uw kind aangescherpt.

Psychomotoriek bij kinderen

Bij psychomotorische behandelingen worden de basisvaardigheden van de motoriek van uw kind aangescherpt. Het gaat hierbij over grove en fijne motoriek, schrijfmotoriek, concentratieproblemen, etc.

Rugklachten​

Bij rugklachten stellen we een individueel oefenprogramma op, waarbij we u ook het nodige advies geven.

Rugklachten / Core Stability

Bij rugklachten stellen we een individueel oefenprogramma op, waarbij we u ook het nodige advies geven. Wij maken gebruik van core stability training, waarbij diepe rugspieren, buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren getraind worden om zo uw rug te ondersteunen.

Dry Needling

Met behulp van fijne, steriele naaldjes werken we in op de triggerpunten in pijnlijke spieren.

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij men met behulp van fijne, steriele naaldjes inwerkt op triggerpunten in pijnlijke spieren. Deze triggerpunten zijn locaties in de spier die moeilijk kunnen ontspannen en op deze manier voor verscheidene klachten kunnen zorgen. Door met de naaldjes deze punten aan te prikken zullen deze punten ontspannen en kan de klacht verminderen.

Reva na orthopedische ingrepen​

Na een operatieve ingreep begeleiden wij u via manuele- en oefentherapie naar een gezond lichaam .

Reva na orthopedische ingrepen

Na een operatieve ingreep begeleiden wij u via manuele- en oefentherapie naar een gezond lichaam waarbij botten, gewrichten en spieren weer volledig in balans staan.

Bekkenbodemtherapie
Klachten van de bekkenbodemregio kunnen ontstaan wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment functioneren.

Bekkenbodemtherapie

Klachten van de bekkenbodemregio kunnen ontstaan wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment functioneren. Deze klachten zijn erg belemmerend voor de dagdagelijkse activiteiten en dienen zo goed mogelijk begeleid te worden.
Bij bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie leren we de bekkenbodemspieren bewust te voelen en te gebruiken. Daarnaast geven we tips en advies op maat mee waardoor de klachten integraal worden aangepakt.

Voor welke klachten?
- Ongewild verlies van urine en / of stoelgang
- Plotse, hevige en veelvuldige aandrang om te plassen
- Obstipatie: moeilijkheden om stoelgang te maken
- Seksuele problematiek: pijn bij betrekking, vroegtijdige ejaculatie en erectiestoornis

Kaakklachten

Wij behandelen mensen die klachten hebben zoals pijn en dysfuncties rond het kaakgewricht door middel van verschillende technieken en oefentherapie.

Kaakklachten

Kaakklachten of temporomandibulaire revalidatie.

Temporomandibulaire dysfuncties of TMD zijn stoornissen of klachten aan het kaakgewricht. De klachten kunnen van zeer diverse aard zijn en het is dan ook belangrijk de juiste oorzaak te vinden. Zo kunnen de pijnklachten afkomstig zijn van verschillende structuren, denk maar aan het gewricht zelf en de spieren rondom het gewricht.

De behandeling wordt dan natuurlijk ook aangepast aan de oorzaak. Behandeling kan bestaan uit manuele technieken en oefentherapie of een combinatie van beide. Thuisoefeningen en belangrijke tips worden zeker niet vergeten in het hele traject. Onder de juiste begeleiding gaan we pijn verminderen en het kaakgewricht beter doen functioneren.

Ook hoofd-, en nekpijn kunnen te verklaren zijn of te maken hebben met problemen in het kaakgewricht, waardoor deze lichaamsdelen al dan niet mee betrokken worden tijdens de behandelsessie’s.

Bekkenbodemtherapie
Klachten van de bekkenbodemregio kunnen ontstaan wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment functioneren.

Bekkenbodemtherapie

Klachten van de bekkenbodemregio kunnen ontstaan wanneer de bekkenbodemspieren te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment functioneren. Deze klachten zijn erg belemmerend voor de dagdagelijkse activiteiten en dienen zo goed mogelijk begeleid te worden.
Bij bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie leren we de bekkenbodemspieren bewust te voelen en te gebruiken. Daarnaast geven we tips en advies op maat mee waardoor de klachten integraal worden aangepakt.

Voor welke klachten?
- Ongewild verlies van urine en / of stoelgang
- Plotse, hevige en veelvuldige aandrang om te plassen
- Obstipatie: moeilijkheden om stoelgang te maken
- Seksuele problematiek: pijn bij betrekking, vroegtijdige ejaculatie en erectiestoornis

Corpus Fit - België

Skintonic

Via ons Skintonic massageapparaat kunnen we cellulitis, brandwonden en littekens tegengaan.

B-E-St Therapie

Aan de hand van het B-E-St toestel wordt het lichaam gestimuleerd met microstromen van zeer lage stroomsterkte.

Dit resulteert in pijnvermindering en versnelt het genezingsproces bij sportblessures, ontstekingen, wonden en andere chronische letsels.

Andullatie

Via mechanische vibratie en infraroodwarmte verbeteren spier-, gewrichts- en chronische pijnen.

Trilplaat

De trilplaat kan nuttig zijn bij bepaalde doelstellingen zoals het opbouwen van spiermassa, stabilisatietraining…

Wij leren u onder professionele begeleiding correct gebruik maken van de ‘Power Plate’.

Populaire behandelingen

Verstuikingen en verrekkingen

Na een sportblessure is het belangrijk om u terug naar uw oorspronkelijke niveau te brengen of zelfs sterker. Via de correcte oefentherapie en spierbehandeling kunnen wij dit realiseren.

Sportrevalidatie

Na een sportblessure is het belangrijk om u terug naar uw oorspronkelijke niveau te brengen of zelfs sterker. Via de correcte oefentherapie en spierbehandeling kunnen wij dit realiseren.

Onderrug pijn

Bij rugklachten stellen we een individueel oefenprogramma op, waarbij we u ook het nodige advies geven. Wij maken gebruik van core stability training, waarbij diepe rugspieren, buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren getraind worden om zo uw rug te ondersteunen.

Rugklachten / Core Stability

Bij rugklachten stellen we een individueel oefenprogramma op, waarbij we u ook het nodige advies geven. Wij maken gebruik van core stability training, waarbij diepe rugspieren, buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren getraind worden om zo uw rug te ondersteunen.

Wat onze patiënten zeggen

"Ik ben reeds jaren in behandeling bij Corpus Fit voor verschillende aandoeningen. Zij helpen je steeds op een professionele en kwalitatieve manier verder en bekomen steeds het gewenste resultaat."
Bjorn P.
Patient uit Stabroek
"De patiënt staat hier steeds op de eerste plaats. Niets is voor hun teveel. Zij combineren steeds oefentherapie en manuele therapie waar nodig. Gewoon een top praktijk!"
Sonja B.
Patient uit Kalmthout

Bespreek uw probleem met onze experts

Aarzel niet om ons te contacteren! Wij zijn steeds bereid om al je vragen te beantwoorden.
5/5
0

Best reviews

Corpus Fit in Kapellen

Wij bieden als praktijk kwalitatieve zorg aan en blijven ons continu bijscholen om hieraan te blijven voldoen.
Ook bieden wij een moderne infrastructuur aan die van alle faciliteiten voorzien is om iedereen adequaat te kunnen helpen!
De actuele tarieven en terugbetalingsmodaliteiten kan u bekijken op onze website via de tab tarieven onderaan in het menu.

Maak een afspraak

OF MAIL ONS
5/5
0

Best reviews