balie corpusfit

Graag heten we u van harte welkom bij Corpus Fit uit Putte-Kapellen. In dit artikel kan u uitgebreid kennis maken met onze zaak en wat we u allemaal kunnen aanbieden om uw gezondheid beter te maken.

CORPUS FIT is reeds meer dan 17 jaar actief in Putte-Kapellen en sinds november 2016 zijn wij met een totaal nieuw concept begonnen in onze nieuwbouwpraktijk in de Ertbrandstraat 235 te Putte-Kapellen. Zaakvoerder Bart Schouteden en zijn team staan daar altijd voor U klaar. Naast onze behandelingen voor kinesitherapie en revalidatie zijn wij ons ook gaan richten op fitness onder begeleiding, personal training en groepslessen “ Core Stability Training”. Omdat bewegen onder professionele begeleiding meer resultaten geeft en geen blessures oplevert, zijn wij met dit unieke concept in onze regio van start gegaan.

Onze nieuwe accommodatie is voorzien van alle hedendaagse professionele toestellen op gebied van revalidatie, cardiotraining en krachtapparatuur en dit om de mensen nog beter te kunnen helpen.

Kinesistenpraktijk Corpus Fit

In onze praktijk staat de patiënt steeds centraal. Elke behandeling wordt individueel gegeven en een manuele behandeling wordt steeds gecombineerd met actieve revalidatie en oefentherapie. Door ons continu bij te scholen staan wij garant voor een kwalitatieve behandeling en kunnen wij mensen adequaat helpen in hun herstel of revalidatie. Ook voor preventie en opbouw van sport specifieke problematiek kan u bij ons terecht.

Ons motto “Uw gezondheid is onze passie” wordt steeds hoog in het vaandel gedragen! Ons team is volledig geëngageerd om u zo goed mogelijk verder te helpen. Daarom vinden we het ook zeer belangrijk dat er een goede en heldere communicatie is tussen kinesist en patiënt. Bij Corpus Fit kan u dus steeds terecht voor al uw klachten en wij zullen dit met ons team ten alle tijden professioneel behartigen!

Verder in de promotiekrant kan u Corpus Fit nog beter leren kennen. Hopelijk bent u overtuigd van ons concept en mogen we u verwelkomen als u van onze diensten wil gebruik maken. Alle info betreffende Corpus Fit kan u ook op onze website bekijken, www.corpusfit.be!

 

FITNESS ONDER BEGELEIDING

Omdat een kleinschalige en kwalitatieve fitness onder “professionele ” begeleiding een must was in de streek, zijn wij met dit unieke concept in november 2016 van start gegaan. Trainen doe je nu eenmaal het best onder begeleiding om letsels en verkeerde oefeningen te vermijden.

Daarom bieden wij u enkel fitness aan onder begeleiding van professionele kinesitherapeuten. Om een voor iedereen zo optimaal mogelijk “persoonlijk” trainingsschema op te stellen, moeten we aantal belangrijke zaken in kaart brengen vooraleer we van start kunnen gaan. Dat is de reden waarom we een “screening” maken van ieders noden, wensen, fysieke paraatheid en lichamelijke problemen. Na deze screening kunnen we voor u een schema op maat opstellen dat voortdurend kan aangepast worden door onze kinesitherapeuten. Zo trainen
we ook steeds op hartslag, zodat we altijd op een correcte en professionele manier met de patiënten hun doelen kunnen bereiken!

Fitness onder begeleiding

Drie maanden na uw start herhalen we deze screening en kunnen we vergelijken wat de progressie is geweest van uw fysieke arbeid. Om ons doel te bereiken zullen we gebruik maken van toestellen van Technogym zoals fietsen, loopbanden, crosstrainer, armergometer, Vario en lateral Wave om onze conditie te verbeteren. Daarnaast maken we gebruik van de legpress, 2 krachttoestellen voor de bovenste ledematen en een trilplaat voor onze kracht te verbeteren. Ook beschikken we over een Kinesis waarmee je driedimensionale functionele oefeningen kan uitvoeren. Een uniek toestel met bijzondere mogelijkheden voor revalidatie, sporters en allerlei leuke functionele oefeningen aangepast aan ieders niveau.

Tevens zullen wij u ook aangepaste oefeningen aanbieden voor uw specifieke lichamelijke klachten, waarvoor de ruimte van de groepslessen tal van mogelijkheden zal bieden. Wij maken ondermeer gebruik van een BOSU, Bobathbal, Dynair, balancetrainers,… om bij te dragen tot uw gezondheid. Hopelijk bent u overtuigd van ons uniek concept en mogen wij u binnenkort verwelkomen om aan uw gezondheid te werken in Corpus Fit!

GROEPSLESSEN

Core Stability Training of Rugstabilisatie Oefeningen

Wij bieden 2 keer per week de mogelijkheid aan tot het volgen van groepslessen “Core Stability Training” in onze praktijk.

fitness onder begeleiding

De lessen zijn uiterst geschikt voor chronische rugpatiënten en voor iedereen die houdt van core stability training met dat tikkeltje meer. Wij houden uiteraard rekening met de klachten van de mensen en baseren ons op rugvriendelijke oefeningen.Tevens zijn de lessen een perfecte aanvulling na het volgen van individuele rugschool in onze praktijk of na het volgen van een rugrevalidatie in een ziekenhuis.

Om rugklachten onder controle te houden is het belangrijk om te blijven oefenen op een correcte manier. Daar veel mensen de tijd of de motivatie niet vinden om dit te blijven doen zijn de groepslessen een ideale gelegenheid om deze oefeningen te onderhouden. De groepslessen “Core Stability Training” zullen doorgaan in de oefenruimte op het 1ste verdiep en zullen bestaan uit groepen van maximaal 8 personen en duren 60 min. De lessen worden opgebouwd en bestaan uit 10 min opwarming, 45 min training en 5 min cooling down en/of stretching.

Onder “ core stability” verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.

Bij de oefeningen zullen we tal van hulpmiddelen (BOSU, Bobathbal, Dynair, balancetrainers,…) gebruiken die de proprioceptie en het evenwicht beïnvloeden en zo de oefeningen uitdagend, leuk en afwisselend maken. We kunnen ook constant bijsturen en aanpassen aan ieders niveau.

Wij verwelkomen u graag in onze groepslessen!

SCREENING VOOR FITNESS ONDER BEGELEIDING

Vooraleer u de fitness onder begeleiding kan aanvatten zal u eerst onderworpen worden aan een uitgebreide screening en intake. Deze zal altijd plaatsvinden op afspraak en is verplicht af te nemen! Deze screening is noodzakelijk om uw noden, wensen, fysieke paraatheid en lichamelijke problemen in kaart te brengen en van daaruit een zo optimaal mogelijk persoonlijk trainingsschema op te stellen.

De intake zal bestaan uit het verzamelen van de antropometrie gegevens zoals lengte, gewicht, vetpercentage, spierpercentage, bloeddruk en hartfrequentie in rust. Ook vragen wij uw medicatie na en vertelt u ons over uw lichamelijke problemen.

U zal ook onderworpen worden aan een submaximale fietsproef om uw huidig trainingsniveau en fysieke paraatheid te kennen. Als wij beschikken over deze gegevens kunnen wij voor u een persoonlijk trainingsschema opstellen, uw trainingshartslag bepalen en kan u van start gaan met de fitness onder begeleiding. Uw schema kan uiteraard ten allen tijden worden bijgestuurd door onze kinesitherapeuten.

Na 3 maanden trainen wordt deze screening herhaald en kunnen we nagaan wat uw fysieke arbeid in cijfers heeft opgeleverd.

Een screening en intake uitvoeren zonder dat u bij ons komt fitnessen is uiteraard ook mogelijk.

 

PERSONAL TRAINING

Voor iedereen die persoonlijke trainingsbegeleiding wenst onder toezicht van professionele kinesitherapeuten om zijn/haar doelen te bereiken is personal training sterk aan te bevelen. Wij zijn er voor u om u te ondersteunen en te begeleiden bij het verbeteren van uw conditie, algemene fitheid, stabilisatietraining, blessurepreventie, Core Stability training, gewichtsafname, bepaalde persoonlijke doelstellingen of doelstellingen voor sportwedstrijden te bereiken!

corpus fit

Vooraf wordt er eerst een intake en screening afgenomen om de doelstellingen te bespreken en om de lichamelijke klachten en antropometriegegevens in kaart te brengen. Ook gaan wij over tot een submaximale fietsproef om uw fysieke paraatheid en trainingshartslag te kennen. Van hieruit werken wij dan een individueel schema op maat uit!

Personal training kan vanaf 1 persoon , maar kan ook in een kleine groep met vrienden tot maximaal 4 personen. De kosten kunnen dan gedeeld worden door het aantal personen. Wel zal elke persoon eerst een intake en screening moeten ondergaan.
Is personal training iets voor u, dan willen wij u graag verder helpen met onze professionele kennis!

KINESITHERAPIE EN REVALIDATIE

De “Core business” van Corpus Fit blijft uiteraard de patiënten op een zo goed mogelijk manier te revalideren en hun klachten te genezen of te verbeteren. In onze nieuwe praktijk hebben wij nu tal van mogelijkheden om onze patiënten nog beter te kunnen helpen in hun revalidatieproces.

Op het gelijkvloers beschikken wij over 5 behandelruimtes met volledige privacy en een ruime oefenzaal voor oefeningen te doen. Op het 1 ste verdiep staan alle cardio-kracht en revalidatie toestellen en is er een ruimte aanwezig voor de groepslessen. Deze ruimte wordt ook gebruikt om individuele oefentherapie te geven tijdens de revalidatie.

Ook blijven wij ons continu bijscholen om op de hoogte te blijven van alle innovaties en nieuwigheden in ons beroep. Daarom staan wij ook vermeld in het PQK kwaliteitsregister voor kinesitherapeuten.
Naast de dagelijkse kinesitherapie en revalidatie hebben wij nog specifieke specialisaties en beroepsbekwaamheden verworven om u nog beter van dienst te zijn.

Deze zijn Manuele Therapie, Sportrevalidatie en Kinesiotaping, Rugschool en Core Stability Training, Pulmonaire en Cardiale revalidatie, behandeling van BPPV en vertigo, psychomotoriek bij kinderen, pre-en postnatale therapie, behandeling van cellulitis-littekens en brandwonden, lymfedrainage, neurologische-chronische en orthopedische revalidatie.

Zo ziet u dat u bij Corpus Fit op juiste adres bent als u nood hebt aan professionele revalidatie en kinesitherapie!

Corpusfit Team

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Gemaakt met door MYEDGY.

Maak een afspraak     +32 (0)3/313 50 72

Alle vermelde prijzen op onze website zijn inclusief 21% btw.