• Manuele therapie

  Dit domein binnen de kinesitherapie is gericht op een betere functionering van de gewrichten en leidt tot een betere houding en meer bewegingsvrijheid.Er wordt gebruik gemaakt van technieken zoals manipulaties, mobilisaties en manuele tracties om het beoogde resultaat te bekomen.

 • Andullatie

  Andullatie zorgt ervoor dat met behulp van mechanische vibratie en infraroodwarmte spier-gewrichts- en chronische pijnen duidelijk verbeterd worden.
  Meer info kan je altijd bekijken op www.hhp.be of vraag meer info bij Corpus Fit. Wij zullen dit ook als aanvullende therapie gebruiken in onze praktijk.

 • Sportrevalidatie-Kinesiotaping

  Wij helpen u na een blessure of operatie terug naar uw oorspronkelijke sportniveau. Onze kinesisten hebben ervaring met taping, een techniek waarbij een speciale tape wordt aangebracht om spierblokkades tegen te gaan of te verlichten.

 • Rugschool – core stability training – rugstabilisatie oefeningen

  Bij rugklachten kunnen wij een individueel oefenprogramma opstellen, dat onder andere training en advies kan inhouden. Bij ons oefenprogramma maken wij gebruik van core stability training. Dit houdt in dat de diepe rugspieren, buikspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren getraind worden met verschillende stabilisatie oefentechnieken.

 • Revalidatie na orthopedische ingrepen

  Wij begeleiden u tijdens uw revalidatieperiode na o.a. een schouder-elleboog en handoperatie, meniscus-en kruisbandoperatie of na een knie- of heupprothese.

 • Kinesitherapie bij chronische aandoeningen

  Bij chronische aandoeningen zoals CVA, Parkinson, MS, reuma, … heeft de patiënt recht op een verhoogde terugbetaling, net als een onbeperkt recht op kinesitherapie.

 • Duizeligheid – Vertigo – BPPV

  Acute duizeligheid ontstaat doordat er zich kristallen nestelen in het oor. Die worden weggewerkt door middel van speciale oefeningen, die ook thuis voortgezet dienen te worden. In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van het manoeuvre van Epley en Semont.

 • Dermotonie

  Dermotonie betekent behandeling van de huid en behandelt onder andere spierspanningen, verklevingen, rimpels, littekens, zichtbaar slappe huid en cellulitis in het bijzonder.

 • Anticellulitis – brandwonden en littekenbehandeling

  In onze praktijk worden cellulitis, brandwonden en littekens tegengegaan met behulp van de Skintonic, een apparaat voor depressomassage. Op de website www.oscare.be vindt je interessante informatie ivm brandwonden en littekens.

 • Longrevalidatie en ademhalingskinesitherapie

  Ons team begeleidt de patiënt om zijn/haar conditie op een zo hoog mogelijk peil te brengen. Dit gebeurt aan de hand van een fysiek trainingsprogramma. De saturatiemeter wordt gebruikt voor een goede opvolging hiervan. Tevens kan u ook bij ons terecht voor ademhalingskinesitherapie en drainagetechnieken.

 • CARDIALE REVALIDATIE

  Patiënten met een hartaandoening kunnen bij ons een individueel programma volgen om op een veilige manier de inspanningscapaciteit te verhogen en de hartfrequentie te verlagen.Hartslag-bloeddruk en saturatiemeter worden gebruikt voor een goede opvolging van de inspanning.

 • Psychomotoriek bij kinderen

  Bij psychomotorische behandelingen wordt gewerkt rond de basisvaardigheden in de motorische ontwikkeling van een kind (grove en fijne motoriek, schrijfmotoriek, concentratieproblemen, … ).

 • Pre- en postnatale therapie

  Zowel voor als na de zwangerschap wordt er aandacht besteed aan bijvoorbeeld ademhaling, relaxatie, rugklachten, oefentherapie, etc.

 • Lymfedrainage

  Om vocht of oedeem te verminderen wordt gebruik gemaakt van manuele en/of mechanische lymfedrainage.

 • Trilplaat

  Wij bieden u een professionele begeleiding om op een correcte manier gebruik te maken van de trilplaat (Power Plate).

 • BEST therapie

  Deze microstromen versnellen het genezingsproces bij sportblessures,ontstekingen, wonden en allerlei andere chronische letsels. ATP en endorfines worden hierbij aangemaakt in het lichaam.

Onze Tarieven

De tarieven voor deze behandelingstechnieken zijn vastgelegd door het RIZIV. U kunt dus in aanmerking komen voor terugbetaling door het ziekenfonds of via uw verzekering.

Hebt u nog vragen over een van onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we u snel verder kunnen helpen.