Core Stability Training of Rugstabilisatie Oefeningen

De lessen zijn uiterst geschikt voor chronische rugpatiënten en voor iedereen die houdt van core stability training met dat tikkeltje meer. Wij houden uiteraard rekening met de klachten van de mensen en baseren ons op rugvriendelijke oefeningen.

De groepslessen “Core Stability Training” zullen doorgaan in de oefenruimte op het 1ste verdiep en zullen bestaan uit groepen van maximaal 8 personen en duren 60 min. De lessen worden opgebouwd en bestaan uit 10 min opwarming, 45 min training en 5 min cooling down en/of stretching.
Onder core stability verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.

Bij de oefeningen zullen we tal van hulpmiddelen (BOSU, Bobathbal, Dynair, balancetrainers,…) gebruiken die de proprioceptie en het evenwicht beïnvloeden en zo de oefeningen uitdagend, leuk en afwisselend maken. We kunnen ook constant bijsturen en aanpassen aan ieders niveau.

Voor in te schrijven voor deze lessen kan u een telefonische afspraak maken.

CORE

90 10 Lessen

CORE +

180 20 Lessen

Voorwaarden: Deze 10 beurten dienen opgenomen te worden in 12 lesweken, 20 beurten in 24 lesweken. De lessen van een zelfde groep gaan altijd door op dezelfde dag en tijdstip. Voorlopig hebben wij lessen op dinsdag om 19u en 20u en op donderdag om 19u.

Er worden geen lessen gegeven in de schoolvakanties of in onderling overleg worden er afspraken gemaakt zodat er toch voldoende patiënten aanwezig kunnen zijn om de lessen te laten plaatsvinden. Hierdoor wordt het missen van lessen tot een minimum beperkt en zijn er toch voldoende patiënten aanwezig om de lessen te laten doorgaan. Afwezigheden dienen steeds minimum 24u op voorhand medegedeeld worden aan de therapeuten.

Bij langdurige afwezigheid (vb operatie, fractuur,…) wordt in overleg met de patiënt de duur van de beurten herbekeken en aangepast. Kleine vakanties buiten de schoolvakanties en korte afwezigheden door ziekte of werk zijn inbegrepen in de 12 of 24 lesweken en kunnen niet ingehaald worden.

De therapeuten kunnen ten allen tijden de lessen annuleren bij een te beperkte aanwezigheid (min 4 personen aanwezig in de les), de lesweken worden dan uiteraard opgeschoven voor de mensen die wel aanwezig konden zijn die les.