Corpus Fit, voor een gezonde geest in een gezond lichaam

Nu ook met fitness onder begeleiding

De bekende kinesistenpraktijk Corpus Fit in Putte-Kapellen legt momenteel de laatste hand aan een prachtig nieuwbouwproject aan de Ertbrandstraat  235. Op 21 november zal de zaak officieel heropenen. Vanaf dan kunt u bij Corpus Fit niet alleen terecht voor de reguliere behandeling, actieve revalidatie en/of oefentherapie, nog meer gericht op de individuele aanpak die u sinds 2000 van Corpus Fit gewend bent, maar op de eerste verdieping treft u dan ook een prachtige, functionele fitnessruimte met gloednieuwe toestellen aan. Vanzelfsprekend is het volledige gebouw toegankelijk voor andersvaliden. Zo werd er speciaal voor hen een comfortabele, veilige lift ingericht.

Nieuw concept

“Er is heel wat vraag naar een initiatief als Corpus Fit”, weet kinesitherapeut en zaakvoerder Bart Schouteden (40), “omdat een gezond lichaam ook bijdraagt aan een gezonde geest. Niet alleen waren we ons vorige pand ontgroeit, maar we meenden dat het ook tijd werd om een nieuw concept te ontwikkelen. Daarom hebben we op de benedenverdieping onze reguliere praktijk ondergebracht, terwijl men op de eerste verdieping onze fitnessruimte kan vinden. Behalve groepslessen core stability training, zal er ook fitness onder begeleiding georganiseerd worden.”

Uniek concept: fitness onder begeleiding

“Fitness onder begeleiding ervaar ik als een gemis in de regio omdat er wel veel grote fitnesscentra zijn, maar waar van ernstige begeleiding helaas veelal geen sprake is. Daar maakt Corpus Fit het verschil. Tijdens elke sessie van 6 tot maximaal 8 deelnemers is een van onze kinesisten aanwezig om de deelnemers individueel te sturen en te begeleiden. Ook persoonlijke oefeningen worden voor elke deelnemer uitgedokterd. Want trainen doet men bij voorkeur onder begeleiding van professionele kinesitherapeuten om letsels en verkeerde oefeningen te vermijden.”

Werkwijze

Alvorens de fitness onder begeleiding op te starten, wordt de kandidaat uitgebreid gescreend, neemt deel aan een submaximale fietsproef en uitgenodigd voor een intakegesprek. Bedoeling van dit alles is om de noden, doelstellingen, fysieke constitutie en eventuele lichamelijke problemen in kaart te brengen om van daaruit een zo optimaal mogelijk persoonlijk trainingsschema op te stellen. Dat kan uiteraard altijd worden bijgestuurd door de Corpus Fit-kinesitherapeuten.
Na een kwartaal training wordt deze screening herhaald om de progressie van de geleverde inspanningen te bekijken.

Toestellen

Om het streefdoel en een goede conditie te bereiken, wordt gebruikgemaakt van nieuwe, innovatieve toestellen van Technogym. Zoals: fietsen, loopbanden, crosstrainer, armergometer, Vario en Lateral Wave.

“Daarnaast maken we gebruik van de legpress, twee krachttoestellen voor de bovenste ledematen en een trilplaat om de kracht te verhogen. Tot besluit is er ook de Kinesis om driedimensionale functionele oefeningen mee uit te voeren. Dat is een fantastisch toestel met bijzondere mogelijkheden voor revalidatie, sportlui en tal van andere interessante functionaliteiten, aangepast aan het individuele niveau.” ~ Bart

De verschillende Corpus Fit-therapieën kunt u nalezen op de website. Werk aan uw gezondheid en laat u verwelkomen bij Corpus Fit!

Corpus Fit

Ertbrandstraat 235
2950 Putte-Kapellen
+32 (0)3 313 50 72
www.corpusfit.be
Contacteer ons

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Gemaakt met door MYEDGY.

Maak een afspraak     +32 (0)3/313 50 72

Alle vermelde prijzen op onze website zijn inclusief 21% btw.