Core Stability Training of Rugstabilisatie Oefeningen

De lessen zijn uiterst geschikt voor chronische rugpatiënten en voor iedereen die houdt van core stability training met dat tikkeltje meer. Wij houden uiteraard rekening met de klachten van de mensen en baseren ons op rugvriendelijke oefeningen.

De groepslessen “Core Stability Training” zullen doorgaan in de oefenruimte op het 1ste verdiep en zullen bestaan uit groepen van maximaal 8 personen en duren 60 min. De lessen worden opgebouwd en bestaan uit 10 min opwarming, 45 min training en 5 min cooling down en/of stretching.
Onder core stability verstaan we het trainen van alle spiergroepen die mee bijdragen tot het verstevigen en stabiliseren van onze romp. Deze spieren bestaan uit buikspieren, rugspieren, bilspieren, bekkenbodemspieren en beenspieren.

Bij de oefeningen zullen we tal van hulpmiddelen (BOSU, Bobathbal, Dynair, balancetrainers,…) gebruiken die de proprioceptie en het evenwicht beïnvloeden en zo de oefeningen uitdagend, leuk en afwisselend maken. We kunnen ook constant bijsturen en aanpassen aan ieders niveau.

Voor in te schrijven voor deze lessen kan u een telefonische afspraak maken.

CORE

85 10 Lessen

CORE +

160 20 Lessen

De lessen van een zelfde groep gaan altijd door op dezelfde dag en tijdstip. Er worden geen lessen gegeven in de schoolvakanties, zodat het missen van lessen tot een minimum beperkt blijft.
Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald! Bij wijze van uitzondering kan u indien er beschikbaarheid is, en op afspraak, 1 les inhalen in de fitness.